Glazbena škola Josipa Hatzea

2. ZIMSKA PIANO LOOP AKADEMIJA

Druga po redu Zimska Piano Loop akademija, u organizaciji Glazbene škole Josipa Hatzea i Udruge Piano Projekt, u Split dovodi tri renomirana glazbena pedagoga koji će s učenicima i studentima klavira rasplinuti siječanjsku depresiju aktivnim vježbanjem i atraktivnim koncertima.

Kakvim će dodatnim pijanističkim nabojem, od 13. do 20. siječnja 2020., odjekivati Glazbena škola Josipa Hatzea, otkrila je ravnateljica Vesna Alebić: „U Glazbenoj školi Josipa Hatzea započinje uzbudljiv tjedan u potpunosti posvećen klaviru. Zimska škola klavira dovodi nam u goste velika imena klavirske pedagogije, Milanu Chernyavsku, Rubena Dalibaltayana i Dalibora Cikojevića. Cijeloga tjedna radit će s našim darovitim učenicima, ali i s prijavljenim talentima iz cijele Europe. Ovaj seminar zimski je dio našeg dugoročnog  plana da Split postane klavirska metropola. Od 2010. godine u partnerstvu s udrugom Piano Projekt slažemo zanimljivu klavirsku priču te vjerujem da je vidljivo kako smo sasvim blizu cilja.“ Već u drugom izdanju Zimska Piano Loop akademija, koja se razvila iz jedinstvenog produkcijsko-edukacijskog projekta Piano Loop festivala i akademije, raste te donosi veći broj pijanističkih pedagoga te gotovo duplo više sudionika.

„Piano loop festival na ljetnom koncertnom ciklusu okuplja relevantna imena iz svijeta pijanizma, čineći Split prestižnom kulturnom destinacijom. Kao komplementarni aspekt festivala, Piano Loop akademija za svoju ishodišna točku ima obrazovanje, koje u domeni pijanizma i glazbe generalno predstavlja cjeloživotni proces. Zimska akademija kroz osam dana trajanja intenzivnih seminara, uz vodstvo renomiranih europskih pedagoga, uranja mlade u stimulirajući prostor inspiracije i vodstva kroz svaki aspekt koncertnog života. Programi su zamišljeni prije svega za mlade koji pred sebe postavljaju visoke zadatke u smislu sudjelovanja na zahtjevnim pijanističkim natjecanjima te im je potrebna dodatna potpora u pripremi. Ovim putem nastoji se premostiti jaz između rastućih potreba za internacionalno kompetitivnom razinom obrazovanja mladih studenata i vremenski ograničenih programa  javnih institucija.“, navodi predsjednica Udruge Piano Projekt Vanesa Kleva Pleština, koja je u partnerstvu s Glazbenom školom Josipa Hatzea, gdje predaje klavir, krenula u organizaciju Zimske akademije.

Raspored seminara Zimske Piano Loop akademije možete pogledati ovdje:

LOOP ZIMA RASPORED 2020

 

 

Skip to content