Glazbena škola Josipa Hatzea

BOGATI PROGRAM POVODOM DANA ŠKOLE 2022.!

Kako bi proslavili Dan škole učenici i nastavnici Josipa Hatzea pripremili su bogat program koji započinje Svečanim koncertom povodom Dana škole 23. ožujka u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma Split. Pridružit će se i obilježavanju Mjeseca frankofonije koncertom s predavanjem Tomislava Margete 28. ožujka u dvorani Nove škole te koncertom u partnerstvu sa studentima UMAS-a, koji će se 29. ožujka održati u maloj dvorani Hrvatskog doma Split.

Najljepše poklone najvećoj i najstarijoj glazbenoj školi u Dalmaciji već su donijeli učenici i nastavnici s nedavno održanog regionalnog 60. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe, gdje su osvojili dvadeset i šest prvih te osam drugih nagrada iz violine, viole, violončela, harfe, flaute, saksofona, klarineta, oboe, trube, trombona, tube i udaraljki. Učenice klasičnog baleta pod mentorstvom Korane Bilan i Ines Radoičić u trećoj kategoriji klasičnog baleta također su osvojile prvu nagradu, a iz njihova područja djelovanja stiglo je još lijepih vijesti. Naime, Glazbena škola Josipa Hatzea primila je rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja kojim se odobrava izvođenje programa plesač/plesačica klasičnog baleta u srednjoj školi. S rujnom i novom školskom godinom u Hatze kreće i prva generacija srednjoškolaca klasičnog baleta! Na Svečanom koncertu povodom Dana škole 23. ožujka u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma Split nastupit će pobjednici regionalnog natjecanja te pokazati umijeće sviranja kojim su impresionirali i stručni žiri.

Tradicionalni mjesec frankofonije, u čijem obilježavanju već godinama sudjeluju učenici i profesori Glazbene škole Josipa Hatzea, dodatno će obogatiti rođendansko slavlje. U dvorani Nove škole na Trgu hrvatske bratske zajednice 3, 28. ožujka u 19 sati, održat će se koncert s predavanjem Tomislava Margete pod nazivom Children’s Corner. Nekadašnji učenik Hatzea iz klase prof. Jelene Oreb, a danas profesor klavira u Glazbenoj školi Ivana Zajca, nakon diplome na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji specijalizirao se u sklopu poslijediplomskog studija na Akademiji za Glasbo Sveučilišta u Ljubljani na temu francuske glazbe 19. i 20. stoljeća. U sklopu koncerta s predavanjem predstavit će dio svog istraživačkog rada kroz šesterostavačnu suitu Claudea Debussyja, čija se sto šezdeseta obljetnica slavi upravo ove godine.

Sutradan, 29. ožujka u maloj dvorani Hrvatskog doma Split Hatzeovci će udružiti snage s kolegama Umjetničke akademije u Splitu na koncertu s djelima skladatelja francuskog govornog područja koji počinje u 19 sati. Upravo je novootvorenom Glazbenom salonu Jakova Gotovca Glazbena škola Josipa Hatzea posudila koncertni klavir marke Yamaha te tako omogućila izvođenje manjih koncertnih formi na kojima će i ubuduće prednjačiti glazbene produkcije učenika i studenatPridružite se  i vi glazbenoj proslavi kojom se slavi i sto četrdeset i treći rođendan splitskog skladatelja po kojem Glazbena škola Josipa Hatzea nosi ime!

Skip to content