Glazbena škola Josipa Hatzea

GITARISTICA PAULA ĆURIĆ OVOGODIŠNJA JE STIPENDISTICA ZAKLADE MARIN ČILIĆ

Maturantica gitare Paula Ćurić, učenica Glazbene gimnazije Josipa Hatzea iz klase prof. Maroja Brčića, jedna je od stipendista Zaklade Marin Čilić u školskoj godini 2020./21.

Od 2016. godine Zaklada Marin Čilić  pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi mogli istražiti svoj potencijal i pretvoriti svoje snove u stvarnost. Ove godine dodijeljeno je deset stipendija za učenike osnovne i srednje glazbene škole, deset stipendija za mlade sportaše srednjoškolce te donacija za dvije škole.

Iznimni uspjesi na obrazovnom umjetničkom putu i Pauli Ćurić osigurali su financijsku potporu u daljnjem radu. Prve gitarističke poduke primila je u DO Kaštela kod prof. Vicka Novaka, nastavlja potom raditi s prof. Anđelom Jerkunicom i prof. Josipom Dragnićem, dok posljednjih pet godina svira u klasi prof. Maroja Brčića. Paula Ćurić nam otkriva što joj znači stipendija i kako će joj pomoći ova financijska potpora:

“Nije lijepo kad nas materijalno sprječava u nekim planovima, a stipendija mi je dodatni poticaj za rad. Sredstva od stipendije planiram uložiti u nadolazeća međunarodna natjecanja, novi instrument, kofer za gitaru i opremu. Vjerujem da će mi sve to poslužiti kao bolja priprema za prijemni ispit na Zagrebačkoj akademiji, koji me očekuje sljedeće godine. ”

A upravo je  i takva vizija Marina Čilića koji je trudom i upornim radom došao do sportskih uspjeha, a neke od poteškoća s kojima se susretao želi olakšati mladim generacijama: “Osnivanjem svoje zaklade, želim dati priliku i biti potpora djeci da zajedno otklonimo prepreke koje se nalaze na putu do njihovih uspjeha”.

Tko je još nagrađen stipendijom i donacijama za 2020./21. godinu možete provjeriti na:

Odabrani kandidati za stipendije i donaciju

Skip to content