Glazbena škola Josipa Hatzea

Koncert Aljoše Jurinića

aljosa-jurinic-koncert

10.09.2015 u 20h
Dvorana nove škole

Aljoša Jurinić (Zagreb, 1989.) pohađa na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru pijanistički program najvišeg stupnja postdiplomske koncertne izobrazbe(tzv. Konzertexamen) u klasi prof. Grigoryja Gruzmana. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Dvije godine studija proveo je na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi prof. Noela Floresa, a potom tri godine usavršavanja na Scuola di Musica di Fiesole u Italiji u klasi glasovite pijanistice Eliso Virsaladze.

Svoj najveći uspjeh ostvario je 2012. godine pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Iste godine dobio je i prvu nagradu na 3. međunarodnom pijanističkom natjecanju Encore! ShuraCherkassky u Milanu. Na 4. međunarodnom pijanističkom natjecanju Luciano Luciani u Cosenzi i 5. međunarodnom pijanističkom natjecanju u Massarosi (Italija) godine 2014. dobiva prve nagrade,  čime u dvije godine osvaja zaredom sva četiri natjecanja iz svjetske mreže Alink-Argerich kojima je pristupio.

Aljoša Jurinić dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu: Mladi glazbenik godine Zagrebačke filharmonije (2012), Nagrada Ivo Vuljević (2010) te pobjede na Međunarodnom natjecanju madih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru (2013) i na Tribini Darko Lukić (2015).

Nastupao je solistički i uz pratnju orkestra u zemlji i brojnim europskim državama te na festivalima: Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Zagrebačke ljetne večeri, Festival Puccini  (Torre del Lago, Italiji) Estate Regina (Montecatini Terme, Italija), Festival Nohant  (Francuska), From Easter  to Ascension (Tbilisi, Gruzija), Međunarodni ljetni festival u Kijevu (Ukrajina), Serate Musicali (Milano), Ljetni festival u Gijonu (Španjolska),  Ljetni festival Beethovenovog pijanističkog društva u Londonu i drugima. U veljači 2015. održao je debitanski recital u njujorškom Carnegie Hallu.

Skip to content