Glazbena škola Josipa Hatzea

Koncert klasične glazbe u sklopu ciklusa Umjetnost bez granica

Zadovoljstvo nam je najaviti Vam i pozvati Vas na Koncert klasične glazbe u sklopu ciklusa Umjetnost bez granica, koji će se ovog puta održati u Muzeju Grada Splita u nedjelju26. kolovoza 2018. s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

Ovom prigodom imat ćemo prilike ugostiti mlade i perspektivne glazbenice, pijanisticu Yuqi Han te violinisticu ViolettuAdamovu Utrecht Conservatoriuma u Nizozemskoj, glazbenog konzervatorija Sveučilišta za Umjetnost grada Utrechta . Ovim iznimno talentiranim i uspješnim glazbenicama ovo će biti prvi nastup u Splitu.

Na programu koncerta djela su nekih od najvećih skladatelja europske klasične glazbe kao što su Alexander Scriabin, Sergei Rachmaninov, Claude Debussy, Edvard Grieg, Nikolai Medtner te Karol Szymanowski.

Cklus Umjetnost bez granica pokrenula je u siječnju 2009. godine Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split u suradnji s Muzejima Ivana Meštrovića s ciljem popularizacije glazbene i drugih vidova umjetnosti. Posljednjih pet godina organizaciji se pridružila Glazbena škola Josipa Hatezea te Umjetnička akademija u Splitu. Galerija Meštrović time postaje jedna od najprestižnijih pozornica za mlade izvođače, učenike glazbenih škola i studente. U dvorani koju je veliki kipar izgradio „za glazbu i ples“ svake posljednje nedjelje u mjesecu na matineji nastupali su učenici glazbenih škola iz Splitsko-dalmatinske županije i studenti Glazbenog odjela Umjetničke akademije u Splitu. Gosti Ciklusa bili su i najbolji mladi glazbenici, gosti iz škola i akademija diljem Hrvatske te inozemni gosti.

Veselimo se Vašem dolasku.

Skip to content