Glazbena škola Josipa Hatzea

Koncert “Laku noć, zlato moje”

umj-bez-granica-laku-noc-zlato-moje-medium

Laku noć, zlato moje, treći koncert ciklusa Umjetnost bez granica u sezoni 2016./2017., održat će se u srijedu, 14. prosinca u 11 sati u Galeriji Meštrović uz predstavljanje pjesmarice Kućica u gljivi Ivane Machiedo Herljević.

Na koncertu nastupaju učenici Glazbene škole Josipa HatzeaKlapa OŠ Dobri Djevojački zbor Srednje škole Ivana Lucića, a u sklopu prezentacije pjesmarice Kućica u gljivi, pjesme će čitati studenti UMAS-a.

Radni vijek autorica pjesmarice provela je kao individualni audiorehabilitator u Centru za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag u Zagrebu, a tijekom dugogodišnjeg praktičnog rada s djecom razne dobi, napisala je veliki broj pjesama. Sedamdesetak jednostavnih i razumljivih pjesama Ivane Machiedo Herljević prate bogate ilustracije Ane Jakić-Divković.

S ciljem popularizacije glazbe među mladima, u sklopu kulturno-obrazovnog projekta Umjetnost bez granica do sada su nastupale sve glazbene škole iz Splitsko-dalmatinske županije, zatim i cijele Hrvatske, dok je koncertom Athanor orkestra u protekloj sezoni ciklus dobio i međunarodni odjek.

 

Organizatori koncerta su Prokultura – Opservatorij kulturnih politika Split i Glazbena škola Josipa Hatzea Split.  Suorganizator ciklusa je ustanova Muzeji Ivana Meštrovića i Učenički dom Split, a održava se pod pokroviteljstvom Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji.

Skip to content