Glazbena škola Josipa Hatzea

Novi uspjesi polaznika GšJH na državnom i međunarodnom natjecanju

maja_duhovic

U Dubrovniku je od 16.-21. ožujka 2015. godine održano 53. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. Na njemu su sudjelovali i učenici Glazbene škole Josipa Hatzea koji su postigli zapažene rezultate.

U disciplini Gitara, dobitnik prve nagrade u II. kategoriji je Filip Mišković u klasi prof. Vicka Novaka. U istoj kategoriji Gorana Kliškić, u klasi prof. Ivanke Prusac, i Paula Ćurić u klasi prof. Anđele Jerkunica dobitnice su druge nagrade. Jana Matić u klasi prof. Vicka Novaka dobitnica je treće nagrade. U prvoj kategoriji, Lucija Klaričić osvojila je treću nagradu (prof. Vicko Novak). Miroslav Mrass u IV. , te Marija Magdalena Grgin u V. kategoriji u klasi prof. Anđele Jerkunica osvojili su drugu nagradu.
U disciplini Klavir, druge nagrade osvojili su Bruna Panžić u I. kategoriji u klasi prof. Temjanuške Maslov, Jana Šarolić u II. kategoriji u klasi prof. Ivane Majić Gjurašin, te Petar Krokar u IV. kategoriji u klasi prof. Katarine Gekić.

U disciplini Pjevanje, dobitnica druge nagrade u III.kategoriji je Ivona Bosančić u klasi prof. Sanje Erceg Vrekalo.

Veliki uspjeh na međunarodnom natjecanju ”Porečki tirando con pizzicato” postigla je violinistica Maja Duhović u klasi prof. Ane Orlandini koja je uz pratnju korepetitora Tonča Tranfića osvojila titulu laureata u IV. kategoriji. Natjecanje se održavalo od 26.-29. ožujka 2015. godine, a ove godine se, inače 6. gitarističko natjecanje, po prvi put održalo i za violiniste.

Skip to content