Glazbena škola Josipa Hatzea

PISMO RODITELJIMA POVODOM NOVE ŠKOLSKE GODINE

Dragi roditelji,

pozdravljamo vas na početku školske godine 2020./2021., koja sa sobom nosi velike izazove i nikada teže breme odgovornosti: situacije, dakle, koje su nam svima nove i stresne, koje nas zbunjuju i plaše, ali koje moramo pokušati rješavati dan za danom zajedničkim snagama i s mnogo discipline i optimizma, a sve za dobrobit naše djece koja su nam svima najvažnija.

Stoga vas, za trajanja ovih izvanrednih okolnosti, pozivamo na suradnju i u tu vam svrhu dajemo osnovne upute.

Najbitnije je znati kako će naša škola pratiti takozvani „Model B“ nastave. U praktičnom smislu, to znači da ćemo „prepoloviti“ svaku obrazovnu grupu, na način da će pola grupe pratiti nastavu uživo u školi, a druga polovica online kod kuće, i tako naizmjence. Moguće su i promjene modela ili, pak, izmjene odluka o načinu rada, o čemu ćemo odlučivati u suradnji s nadležnim službama i na vrijeme vas o svemu informirati. Osnovne i srednje škole Splitsko-dalmatinske županije još uvijek nisu definirale svoje smjene i turnuse, pa stoga naš raspored, koji ovisi o njihovome, kasni.

Sve informacije o početku nastave i rasporedu sati dobit ćete od predmetnih nastavnika počevši od ponedjeljka, 7. rujna 2020. godine.

Vaša djeca u svojim će matičnim školama dobiti po dvije perive maske za lice koje mogu koristiti za vrijeme boravka u našoj školi, gdje će ih koristiti za prolazak kroz zajedničke prostorije, stubišta i hodnike. Kod praćenja nastave osigurali smo preporučene međusobne udaljenosti, pa tu maske nisu obvezne. Napominjemo da su svi roditelji i stranke, koji iz bilo kojih razloga dođu u Školu, obvezni nositi maske.

Učenici 1. razreda osnovne škole mogu, tijekom prva dva tjedna nastave, dolaziti u Školu u pratnji jednoga roditelja. Sve svoje upite vezane uz nastavu pojedinih predmeta možete upućivati na e-mail adrese ili telefone predmetnih nastavnika i razrednika. Za sve ostale upite upućujemo vas na e-mail adresu glazbena.hatze@gmail.com. Na svaki vaš upit nastojat ćemo odgovoriti u najkraćem roku i iznaći rješenje za eventualne specifične situacije.

Skrećemo vam pažnju na važnost svakodnevnog mjerenja tjelesne temperature vašeg djeteta: ako je povišena, ne šaljite dijete u školu i odmah se obratite odabranom liječniku. Upute koje vam dostavljamo u privitku sadrže dodatna objašnjenja o ispravnom postupanju.

Molimo, obratite osobitu pozornost na način postupanja s djetetom ako ono spada u tzv. posebno vulnerabilnu skupinu. U toj situaciji važna je suradnja s pedijatrom, liječnikom obiteljske medicine te, kod izostanaka s nastave duljih od mjesec dana, s liječnikom školske medicine. O svemu navedenom možete se upoznati u priloženim službenim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Ministarstva znanosti i obrazovanja, a upućujemo vas i na redovito praćenje naše web-stranice.

Uz ovaj poziv i zamolbu za međusobnu podršku, želimo svima uspješnu školsku godinu koja je pred nama. Sa svoje, pak, strane, obećavamo da ćemo uložiti poseban napor kako bi to obrazovno razdoblje, unatoč izazovima, bilo pedagoški kvalitetno i omogućilo vašoj i našoj djeci nesmetan razvoj svih njihovih talenata, uz uvažavanje najboljih interesa.

Vesna Alebić, ravnateljica

Skip to content