Glazbena škola Josipa Hatzea

Prvi dječji mjuzikl “Roko, Roko, tatino oko” uskoro u Splitu

Roko, Roko, tatino oko mjuzikl je za djecu i mlade splitskog autorskog dvojca Nele Bujas Luketić i Jelene Bosančić, u produkciji Glazbene škole Josipa Hatzea. U izvedbi sudjeluje 70-ak djece koja  pjevaju, glume i plešu te po prvi put u Hrvatskoj i sviraju okupljeni u orkestar sastavljen isključivo od tinejdžera. Scena HNK Split će ovom prigodom postati prostor mašte i igre unutar koje vrijede neka druga pravila.

Roko, desetogodišnji dječak, mangup kakvog ima svaka splitska ulica, jednog dosadnog petka poslijepodne odluči nacrtati planet Kaoka, savršeni svijet u kojem nema brige ni pravila i u kojem se ništa ne radi: „… nema blitve ni špinata, nema vike, nema strke, nema vječne buke, frke…“. Ideja je pobjeći u taj uzbudljivi prostor Rokove mašte, gdje su oceani shakea i sladoledne plime, s četvero najboljih prijatelja. Oni su fantastična petorka s određenim super moćima, ali im se plan bijega izjalovio kada je Tužibaba Toni doznao za njega. Djeca ipak uspijevaju otići, ali u nešto proširenom sastavu. Nakon susreta s interesantnim likovima čokoladnog svijeta kao što su Najveća gusjenica na svijetu, Robot ili Veliki plišani magarac Koki, junaci priče počinju shvaćati i nedostatke planeta Kaoka…

glumacka postava mjuzikla za djecu Roko, Roko, tatino oko

Roko, Roko, tatino oko nastao je prema početnoj zamisli Nele Bujas Luketić, profesorice teorijskih predmeta u GŠ Josipa Hatzea, koja potpisuje glazbu i tekstove songova. Priču je adaptirala Jelena Bosančić, akademska glumica, koja je proširila radnju i likove te potpisuje režiju i koreografiju mjuzikla. Video projekcije i animacije, za koje su zaslužni Darko Škrobonja, Ivan Radović, Dragan Kovačević i Antea Ratković, gledatelje će uvesti u dječji svijet mašte. Zbor i orkestar, sastavljen od učenika GŠ Josipa Hatzea, uvježbala je Nela Bujas Luketić uz pomoć dirigenta Jure Bučevića pod čijim će vodstvom i nastupiti.

Vesna Alebić, ravnateljica GŠ Josipa Hatzea, istaknula je kako su im na ovom projektu potporu pružili i predstavnici HNK Split, a ovo nije prvi put da dvije institucije surađuju.

– Iz HNK Split prepoznali su potencijal ovog, do sad neviđenog, projekta u Splitu,  koji će doprinijeti razvoju kulturne scene grada, ali i Splitsko-dalmatinske županije. Zahvalna sam što su nam pružili  punu podršku i na ovom projektu kao i na mnogim drugima do sada, zaključila je Vesna Alebić.

Premijera mjuzikla održat će se 7. listopada 2016. godine, s početkom u 20 sati, nakon koje će uslijediti još dvije reprizne izvedbe, 10. 11. listopada u 19.30 sati. Mjuzikl će se zadržati na programu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a bit će otvoren i za razna gostovanja.

Cijena ulaznice je 30 kn, a može se kupiti na blagajni splitskog HNK ili rezervirati na mail gsjh.press@gmail.com.

Skip to content