Glazbena škola Josipa Hatzea

RECITAL MIE PEČNIK U SKLOPU 2. ZIMSKE PIANO LOOP AKADEMIJE

Drugi recital u sklopu druge po redu Zimske Piano Loop akademije, održat će perspektivna mlada pijanistica Mia Pečnik 18. siječnja 2020. u 12 i 30 sati u Muzeju grada Splita.

„Akademija je pratila razvojni put mnogih mladih pijanista“, ističe predsjednica Udruge Piano Projekt Vanesa Kleva Pleština, koja organizira Zimsku Piano Loop akademiju u partnerstvu s Glazbenom školom Josipa Hatzea,„pa tako već sedam godina pratimo razvoj Mie Pečnik, definitivno jedne od najsjajnijih, s nezapamćenim uspjesima na međunarodnoj pijanističkoj sceni. Upravo nju, nedavno ovjenčanu i nagradom Zagrebačke filharmonije za Mladog glazbenika godine, odlučili smo predstaviti na ciklusu koncerata Piano Loop akademije.“

Mia Pečnik dobitnica je 45 prvih i posebnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, koje je osvojila solistički i u klavirskom duu. Dobitnica je dva Oskara znanja, Nagrade grada Sveta Nedjelja za posebna dostignuća na području glazbene kulture, kao i nagrade Profesor Balzatar koju dodjeljuje Grad Zagreb za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima. Klavir je počela učiti s osam godina, a od 2012. je u klasi Ivanke Kordić, prof. savjetnice u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, te se usavršavala na seminarima renomiranih pijanista i pedagoga. Kao prvoplasirana među više od 300 kandidata na prijemnom ispitu na Visokoj školi za glazbu i ples u Kölnu, postala je studentica prve godine u klasi profesora Andreasa Frölicha. Nastupala je solistički, kao član klavirskog dua i kao solistica s orkestrom, diljem Hrvatske i Europe, u SAD-u i Aziji, između ostalog i sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HNK u Osijeku te uz Zagrebačke soliste. Na Internazionaler Hohenlimburger Musikwettbewerb, održanom u Hagenu (Njemačka), osvojila je apsolutnu prvu nagradu i koncertnu nagradu, recital u Londonu koji je održan u sklopu Notting Hill koncertne serije. Kao dobitnica prve nagrade na Debut International Piano Competition osvojila je i recital, koji je održala u njujorškom Carnegie Hallu. Snimala je za HTV, Mađarsku televiziju i RTL.

 

Program:

 

Claude Debussy: Estampes za klavir, L. 108

Pagodes. Modérément animé / La soirée dans Grenade. Mouvement de Habañera / Jardins sous la pluie. Net et vif

 

Cezar Franck: Preludij, fuga i varijacija, op. 18

 

Franz Liszt: Dvije legende, S. 175

Sveti Franjo Asiški propovijeda pticama / Sveti Franjo Paulski hoda po valovima

 

Frédéric Chopin: Berceuse za klavir u Des-duru, op. 57

Etida br. 11, op. 25

 

 

 

Skip to content