Glazbena škola Josipa Hatzea

SRETAN BOŽIĆ SPLITE

Glazbena škola Josipa Hatzea božićnu čestitku sugrađanima pripremila je u obliku glazbeno-scenskog djela Sretan Božić Splite u kojem će 16. prosinca 2019. u 19 i 30 sati na velikoj pozornici HNK Split, pod vodstvom dirigenta Jakova Jurića, nastupiti solisti i ansambli Škole, Glazba Split, a kao gost sudjelovat će i nacionalni prvak opere Ivica Čikeš.

Iako su božićni koncerti Glazbene škole Josipa Hatzea već dio tradicije,  po prvi puta održat će se na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split. Za tu prigodu okupljen je spektar talentirane djece i mladih koji će, solističkim izvedbama ili u ansamblima, nadići klasičnu koncertnu formu u glazbeno-scenskom djelu Sretan Božić Splite.

Božićni klasici i najljepši primjeri blagdanskih tradicijskih napjeva, uz baletne točke, povezani su u priču o adventskim običajima dalmatinskog kraja.

Kako se nekad jelo i pilo, igralo, družilo i ljubovalo prisjetit će vas glazbenici i plesači Josipa Hatzea na splitskom dijalektu, koji su glumačke sposobnosti brusili uz dramske umjetničke suradnike Brunu Bebić, Laru Jerončić i Stipu Jelasku. Pod vodstvom dirigenta Jakova Jurića nastupit će Dječji zbor DO-RE-MI (voditeljica Agneza Medić), Dječji zbor Corona (voditeljica Ivana Šutić), Djevojački zbor (voditelj Dario Maleš), solisti pjevači iz klase Sanje Erceg Vrekalo, bas Ivica Čikeš, Puhački orkestar GŠ Josipa Hatzea i Glazba Split uz učenike novonastalog programa za klasični balet, koje su pripremile Buga Bešker i Korana Bilan. Ovo će biti i prvi javni nastup polaznika programa klasičnog baleta Glazbene škole Josipa Hatzea, koji je krenuo s djelovanjem u tekućoj školskoj godini, a zahvaljujući kojem buduće balerine i baletani imaju priliku za formalnu plesnu naobrazbu. Za vizualnu transformaciju scene dalmatinske božićne proslave zaslužan je Ozren Bakotić.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 30 i 50 kuna na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split.

 

 

Skip to content