Glazbena škola Josipa Hatzea

Trio LUR u MAGsezoni

Koncertom tria LUR u sastavu Lucija Rašeljka Petrač (flauta), Ursa Vukman (orgulje) i Rea Alaburić (sopran) u srijedu 19.4. se nastavlja MAGsezona 2016/2017, koncertna sezona u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG).

Trio LUR djeluje kontinuirano već duže od šest godina te izvodi skladbe pisane za flautu, glas te orgulje ili čembalo. Do sada su nastupali diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu: 2014. godine u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici trio je održao koncerte u Svečanoj dvorani Instituta za sakralnu glazbu u Rimu te u Bazilici della Misercordia u Sant’Elpidiju a Mare, a 2016. godine u suradnji s moskovskom udrugom De boni arte i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Moskvi trio je održao uskrsni koncert u Katoličkoj katedrali Blažene Djevice Marije u Moskvi te koncerte na Kavkazu – u dvorani Filharmonije u Pjatigorsku i Jesentuki. Iste godine trio je održao uspješne koncerte u Parizu. Trio LUR promovira rad hrvatskih kompozitora te se zalaže za izvođenje kompozicija hrvatskih suvremenih skladatelja u domovini i u inozemstvu. Do sada je imao priliku praizvesti kompoziciju Prosim bratja verne duše Ivana Josipa Skendera te Vokalizu Ante Knešaureka prilikom koncerata u Rusiji i u Parizu, a te skladbe će se naći i na programu splitskog koncerta.

Koncert tria LUR će se održati u crkvi sestara Anćela u Ćiril- Metodovoj ulici u Splitu sa početkom u 19.30 sati. Na programu su djela Handela, Vibaldija, Bcha, Mozarta te hrvatskih skladatelja Skendera i Knešaureka.

Ulaz na koncert je slobodan.

mag-sezona-trio-lur-medium

facebook-button

Skip to content