Glazbena škola Josipa Hatzea

Umjetnost bez granica – Oda zemlji

UBG_Oda-zemlji_Koncert-studenata-UMASA_program

Poštovani,

zadovoljstvo nam je najaviti Vam te, ako ste u mogućnosti, pozvati Vas na peti po redu koncert u ovogodišnjoj sezoni ciklusa Umjetnost bez granica pod nazivom Oda zemlji!, koji će se, povodom obilježavanja 26. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, održati u Galeriji Meštrović, u nedjelju 21. siječnja 2018. s početkom u 11 sati.

Na svečanom koncertu nastupit će ponajbolji studenti Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu.

Ovog puta, osim koncerta koji će se održati u ustaljenom terminu Ciklusa iduće, posljednje nedjelje u mjesecu, odlučili smo siječanj obogatiti još jednim koncertom i time splitskoj publici pokloniti glazbenu čestitku povodom ove lijepe obljetnice.

Galerija Meštrović, kao i obično, ugošćuje glazbene talente i postaje na jedno jutro najljepša glazbena pozornica te pruža priliku svima onima koji bi htjeli priuštiti si malo drugačiju nedjelju i nadahnuti se vrhunskom glazbenim događajem. Stoga učinite nešto lijepo za sebe i svoje bližnje, provedite nedjeljno jutro u zajedništvu i uživajte u zvucima atraktivnog repertoara svjetske klasične glazbe u jedinstvenom prostoru središnje dvorane koju je veliki Meštrović namijenio upravo glazbi i plesu.

Na programu koncerta djela su M. Glinke, J. Duartea, M. Ravela, F. Chopina, E. Blocha, F. B. Mendelssohna, F. Martina, F. Sora, S. Rahmanjinova, N. Milsteina i T. Escaicha.

Ciklus Umjetnost bez granica postoji od 2009. godine i za vrhunske znalce iz mjeseca u mjesec predstavlja pravo glazbeno blago. Pozornica je to koja je ugostila mnoge mlade talente iz cijele Hrvatske, učenike glazbenih škola, studente glazbenih akademija, kao i goste iz drugih europskih zemalja. Zabilježite stoga svaku zadnju nedjelju u mjesecu na svom kalendaru i uživajte u besplatnim glazbenim poslasticama.

Organizatori koncerta su Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split, Glazbena škola Josipa Hatzea Split i Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu. Suorganizator i domaćin su Muzeji Ivana Meštrovića. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji, a medijski promotor Ciklusa je HRT – Radio Split.

Veselimo se Vašem dolasku i unaprijed zahvaljujemo na prosljeđivanju ove obavijesti svima zainteresiranima kao vidu Vaše potpore mladim glazbenicima. U privitku izvolite naći program koncerta i plakat za slučaj da ga želite i možete objaviti.

Ulaz u Galeriju i na koncert je besplatan!

Skip to content