Glazbena škola Josipa Hatzea

Uspjeh učenika na 57. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Na 57. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje se održalo u Zagrebu od 5. do 13. travnja, učenici Glazbene škole Josipa Hatzea ostvarili su iznimne rezultate.

Filip Mišković iz klase Maroja Brčića apsolutni je pobjednik u disciplini gitare. Natječući se u četvrtoj kategoriji postigao je najveći broj bodova od svih natjecatelja raspoređenih u šest kategorija. Prvo natjecanje Duhačkog orkestra Glazbene škole Josipa Hatzea, pod vodstvom Jakova Jurića, urodilo je i prvom nagradom.

U četvrtoj kategoriji gitare natjecala se još jedna učenica Maroja Brčića, Paula Ćurić, koja je osvojila drugu nagradu, dok su iz klase Antonije Škorput drugu nagradu osvojile Gordana Kliškić, u četvrtoj kategoriji, te Ivana Kovač u trećoj kategoriji. Uspješni su bili i orguljaši iz klase Borne Barišić, čiji je učenik Mladen Bonomi u drugoj kategoriji osvojio prvu nagradu, a Magdalena Muše u prvoj kategoriji dobitnica je druge nagrade. Od klavirista najveći uspjeh postigao je Branimir Župić, učenik Kosovke Čudine, koji je u četvrtoj kategoriji osvojio prvu nagradu, a drugu nagradu u trećoj kategoriji osvojio je još jedan njezin učenik, Sergej Luša Kleva. U petoj kategoriji natjecala se i Petra Akrap, iz klase Helene Bojić, te je osvojila drugu nagradu. Nagrađeni su i pjevači iz klase Sanje Erceg-Vrekalo: u prvoj kategoriji Hrvoje Čuić osvojio je drugu nagradu, dok je u drugoj kategoriji Tomislav Jukić dobitnik prve, a Ivana Kukavica druge nagrade. U Solfeggiu su se natjecali učenici Agneze Medić u prvoj kategoriji, od kojih je Ena Garić osvojila prvu, a Lina Kovačević drugu nagradu, dok je učenica Marijane Markotić, Matea Jončić, u drugoj kategoriji osvojila drugu nagradu. Mandolinisti iz klase Ivane Kenk Kalebić osvojili su druge nagrade i to Mate Košutnik, Karlo Jelić i Nikola Mitrevski u trećoj kategoriji, dok je istu nagradu Ana Mlačić osvojila u petoj kategoriji.

Rezultati 57. državnog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa

Skip to content