Glazbena škola Josipa Hatzea

24. MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH GLAZBENIKA DALEKI AKORDI

24. međunarodno natjecanje mladih glazbenika DALEKI AKORDI od 13. do 17. travnja 2019. godine u Splitu i Kaštelima okupit će 330 gudača i puhača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Estonije, Poljske, Crne Gore, Finske, Austrije i Mađarske.

Natjecanje DALEKI AKORDI održava se svake godine u organizaciji Glazbene škole Josipa Hatzea pod pokroviteljstvom Grada Splita i Županije splitsko dalmatinske. Nakon što su se u prošlogodišnjoj parnoj godini natjecali klaviristi, gitaristi i pjevači, neprane 2019. došao je ponovno red na gudače i puhače do 23 godine starosti, raspoređene u 6. kategorija.

Ovogodišnje izdanje DALEKIH AKORDA privuklo je najviše natjecatelja violine, koje će uz violiste ocjenjivati violinistica Eszter Haffner (Mađarska), violinist Stanko Madić (Srbija) i violist Lazar Miletić (Srbija), dok će violončelisti po prvi puta imati svoju komisiju u kojoj djeluju Atanas Krastev (Bugarska), Dragan Đorđević (Srbija) i Karmen Pečar (Slovenija).

Drvene gudače ocjenjivat će fagotist Goran Juras (Hrvatska), saksofonist Goran Jurković (Hrvatska), klarinetist Jože Kotar (Slovenija) i flautist Jan Ostry (Češka), dok su za limene puhače zaduženi hornist Miloš Đorđević (Srbija), tubist Jure Gradišnik (Slovenija), trombonist Marin Rabadan (Hrvatska).

Više o članovima Ocjenjivačkog suda možete saznati na web stranici DALEKIH AKORDA (dalekiakordi.com).

Prvoplasirani iz pojedine discipline, uz uvjet da ima više od 58,0 bodovan nagrađuje se s 2 0000 kn, a prvonagrađeni natjecatelji iz svih disciplina i kategorija dobivaju plaketu.

Tko su najbolji mladi glazbenici i zašto su zaslužili tu titulu saznajte na Završnom koncertu koji će se u srijedu, 17. travnja 2019. održati u dvorani DO Kaštela s početkom u 20 sati.

 

 

Skip to content