Glazbena škola Josipa Hatzea

Prijava u e-Dnevnik pomoću mobilnog tokena

Prijava u e-Dnevnik pomoću mobilnog tokena

Mobilni tokeni su aktivirani od strane CARNeta i njihovi serijski brojevi povezani s imenima nastavnika koji će ih koristiti. Za završavanje aktivacijskog postupka, nastavnici koji će koristiti mobilni token trebaju napraviti sljedeće:
• instalirati mToken aplikaciju na svoj mobilni uređaj
• unijeti tražene podatke
• odabrati svoj četveroznamenkasti PIN

Nakon toga će moći slobodno koristiti mToken za dobivanje jednokratne lozinke, potrebne za uspješnu prijavu u e-Dnevnik.

Instaliranje mToken aplikacije

Kod mTokena je posvećena posebna pažnja sigurnosti aplikacije i zaštiti podataka:
• mToken nigdje ne pohranjuje tajni pin korisnika
• mToken nije moguće kopirati na drugi mobitel
• mToken za generiranje jednokratne lozinke ne koristi internet vezu

Tehnički preduvjeti za korištenje aplikacije su minimalna verzija operativnog sustava mobitela:
• Android 2.2+
• iOS 4.3+
• Windows Phone 7.5+

Aplikaciju je moguće preuzeti: za Android uređaje na Google Play Storeu, za iOS uređaje na Apple App Storeu,  za Windows uređaje na Windows Phone Storeu.

Unos potrebnih podataka za prvo aktiviranje aplikacije

Nakon što instalirate aplikaciju, potrebno je da nastavnik aktivira mobilni token. Ovisno o operativnom sustavu mobitela potrebno je unijeti sljedeće:
• Android: aktivacijski kod
• iOS: inicijalna lozinka i korisnicki identifikator
• Windows Phone: aktivacijski kod i korisnicki identifikator

Aktivacijski kod i inicijalna lozinka je isti peteroznamenkasti broj koji se različito zove u Android i iOS verziji aplikacije. Korisnicki identifikator je peteroznamenkasti broj različit od aktivacijskog koda/incijalne lozinke. Ovi podaci su vam poslani od strane školskog administratora u obliku SMS poruke na broj telefona na koji ste odlučili instalirati mToken.

Odabir PIN-a

Nakon unosa aktivacijskog koda/incijalne lozinke, potrebno je unijeti vlastitu PIN lozinku. To je četveroznamenkasti broj koji ćete upisivati pri svakom budućem pokretanju aplikacije pa je bitno da ga zapamtite. PIN možete promijeniti u bilo kojem trenutku pritskom na izbornik “promijeni PIN”. Ako zaboravite PIN, javite se školskom administratoru.

Prijava u e-Dnevnik

U e-Dnevnik stranici upisujete svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr (ime.prezime@skole.hr), te jednokratnu lozinku generiranu u mToken aplikaciji. Pri svakoj prijavi trebate upisati novu jednokratnu lozinku.

Nastavnici će tijekom školske godine koristiti službenu verziju e-Dnevnika. Prije početka školske godine potrebno je koristiti testnu verziju e-Dnevnika koja ima jednake mogućnosti, ali će se sve napravljeno u njoj izbrisati nakon nekog vremena. Testna verzija je pogodna za vježbanje i testiranje mogućnosti rada u e-Dnevniku. Nastavnici i razrednici bi trebali odraditi osnovne radnje poput unosa školskog sata, ocjene i izostanaka učenika.

Unos i brisanje ocjena mogu raditi isključivo nastavnici i razrednici. Školski administratori nemaju ovlasti unositi ocjene. Nastavnici mogu upisati ocjene samo za tekući i prošli mjesec (trenutno rujan i srpanj), dok razrednici isto mogu unazad cijele školske godine. Da bi nastavnici vidjeli svoje razrede i učenike i mogli unositi ocjene, potrebno je da razrednici dodaju predmete svojem razredu, i dodaju nastavnike predmetima. Za mogućnosti upisivanja školskog sata i izostanaka, razrednici trebaju dodati i školski tjedan u dnevnik rada.

Pogledajte osnovne korake navedene u školskoj stranici za e-Dnevnik za nastavnike i u slučaju problema se obratite korisničkoj podršci.

Korisnička podrška e-Dnevnika:
helpdesk@skole.hr
01/6661500 (radnim danom od 8 do 20h)
aljosa.pazin@skole.hr (školski administrator)

 

Skip to content