Glazbena škola Josipa Hatzea

PRVE NAGRADE ZA SOLO PJEVAČE NA NATJECANJU LAZAR JOVANOVIĆ

Na 17. međunarodnom natjecanju solo pjevača Lazar Jovanović, održanom 23. i 24. siječnja 2020. u Beogradu, učenici Ivana Kukavica, Tomislav Jukić i Hrvoje Čuić, iz klase prof. Sanje Erceg-Vrekalo te u pratnji korepetitorice Jovane Vasić, osvojili su prve nagrade!

U 1. kategoriji DAME, Ivana Kukavice izborila se za prvu nagradu sa srednjom ocjenom 90, od mogućih 100. Tomislav Jukić bio je prvoplasirani u 1. kategoriji GOSPODA s viskom srednjom ocjenom 96, dok je Hrvoje Čuić u potkategoriji B GOSPODA prvu nagradu zaslužio s visokih 99 bodova.

Međunarodno natjecanje solo pjevača Lazar Jovanović značajna je glazbena i edukativna manifestacija, koja ime nosi po jednom od najboljih tenora jugoslovenske glazbene scene, prvaku Opere Narodnog pozorišta, znamenitom srpskom opernom pjevaču, eruditu, poznavatelju umjetnosti i kulture, poligloti i prevoditelju opernih libreta i poezije. Natjecanje je namijenjeno mladim umjetnicima spremnim za početak profesionalne karijere i da pred autoritativnim međunarodnim žirijem odmjere svoje znanje, umjetničke kvalitete i prikažu svoj talent. Osnovano je 2004. godinei do 2015. održavalo se u okviru aktivnosti Muzičke škole Stanković. Uslijed izuzetnog porasta važnosti i značaja, natjecanje je potražilo novog domaćina, pa se od 2016. godine održava pod okriljem Kulturnog elementa, koji uvodi niz organizacionih i umjetničkih novina i koji takmičenje premješta iz sala muzičkih škola u svoj sadašnji dom, Zadužbinu Ilije M. Kolarca. Svake godine natjecanje dočeka preko stotinu sudionika iz više od deset zemalja. U stručnom ocjenjivačkom sudu do sada su  sudjelovala neka od najvećih imena srpske i svjetske glazbene scene i pedagogije, a pobjednici natjecanja tijekom proteklih godina potvrdili su se kao vrsni glazbenici osvajajući svjetske koncertne podije i opernu scenu.

 

Skip to content